¿QuÈ És Mamare?

Mamare va nàixer al desembre del 2004 per donar suport a les mares que volen alletar els seus fills i fomentar la cultura de la lactància materna a Castelló. Les responsables de Mamare no som personal sanitari, som mares que hem alletat els nostres  fills i que ens estem formant contínuament en lactància materna.

Mamare organitza semanalment grups de lactància a Castelló i Almassora, als quals compartim la nostra experiència en lactància i intentem solucionar els problemes i les dificultats que se'ns plantejen.

A determinats grups, segons la programació, fem durant la primera mitja hora un taller sobre una temàtica relacionada amb la lactància (taller per a embarassades; postures per a donar de mamar; extracció i conservació de la llet, incorporació al treball; beneficis de la lactància; alimentació de la mare; problemes durant la lactància; introducció de l'alimentació complementària, etc).

Mamare és una associació sense ànim de lucre amb la que col·labora desinteresadament una pediatra i una comare. Mamare és sòcia de ple dret de Fedalma (Federació d'Associacions Prolactància Materna). Tots els serveis  són gratuïts i es financen per mitjà de la quota de les sòcies  i la col·laboració de diferents institucions (Ajuntament de Castelló, UJI; etc).

A més a més, hem signat convenis de col·laboració amb les següents entitats: UJI, Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, Col·legi Oficial de Metges de Castelló, Departament de Castelló de la Conselleria de Sanitat.

A més dels grups de lactància, Mamare realitza altres activitats:

    Consultes telefòniques i per correu electrònic sobre lactància.

    Celebració de les jornades sobre lactància materna cada dos anys.

    Celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna a la primera setmana d'octubre.

    Elaboració de documents actualitzats sobre lactància materna: tallers i guies de lactància.

    Prèstecs: disposem de la 1a biblioteca de lactància materna a Castelló. Tenim llibres,             contes, audiovisuals, etc.
 
    Exposicions de fotografia.

    Participació a diversos cursos i jornades sobre lactància materna.

 

Mamare Castelló | Reunions tots els dilluns a les 17h30 al Centre de Salut Gran Via de Castelló
Mamare Almassora | Reunions quinzenalment, 2on i 4art divendres de cada mes, a les 10h al CSI Pius XII
| mamarecastello@gmail.com