Guia mamare 2018

En Mamare hem elaborat i actualitzat una guia de lactància materna mitjançant la qual pretenem informar, promocionar i normalitzar la lactància materna. A més, hem afegit una sèrie de vídeos d'utilitat sobre agarres correctes, com realitzar l'extracció manual de llet materna o diferents posicions per a alletar, entre altres. Tots aquests vídeos estan annexats als apartats corresponents mitjançant un codi QR

Guia de lactància Mamare

Fent clic en el següent enllaç podreu descarregar la guia completa i si continueu llegint podreu descarregar la guia per punts perquè us siga més fàcil accedir a la informació concreta que esteu buscant.

Punts 1 i 2

Punt 1 i 2. Reflexions i importància de la Lactància Materna

Trobaràs algunes reflexions i la importància de la lactància materna

Punt 3

Claus per a una lactància amb èxit

Ací podràs trobar algunes claus i consells per a dur a terme una lactància amb èxit, com disposar d'informació actualitzada i el suport de l'entorn.

Punt 4

Preparació durant l'embaràs

Què podem fer durant l'embaràs? Us donarem algunes idees sobre què fer i com informar-se durant l'embaràs, així com bandejarem alguns mites sobre si devem o no preparar els mugrons durant l'embaràs.

Punt 5

Com funciona la lactància els primers dies?

En aquest apartat trobareu informació bàsica sobre la lactància durant els primers dies, com afrontar la pujada de la llet, així com alguns consells sobre com donar suplements en el cas que siga necessari.

Punt 6

Com done mamar?

Ací trobareu algunes de les posicions més habituals per a donar mamar, a més d'alguns consells sobre la lactància a demanda i l'ús de mugroneres.

Punt 7

Dubtes Freqüents

Resoldrem alguns dels dubtes més freqüents, com: si sentir dolor és normal, com saber si el meu bebé pren suficient llet, les diferents crisis per les quals travessa un nounat, com gestionar la volta al treball, les cures de la mare lactant o quins medicaments són compatibles amb la lactància materna.

Punt 8

Afrontem les dificultats amb molta informació

La lactància no hauria de presentar dificultats, però a vegades, i sobretot al principi, pot sorgir algun problema. En aquest punt podràs trobar els problemes més típics i idees sobre com afrontar-los

Punt 9

Lactància en circumstàncies especials

A vegades hi ha situacions especials en les quals la lactància pot complicar-se, com en el cas de bebés prematurs, parts múltiples, durant l'embaràs o durant una relactació. En aquest punt et donarem informació sobre cadascuna d'elles i alguns consells per a poder superar-les.

Punt 10

Extracció, conservació i manipulació de la llet materna

Com extraure's llet materna? Com emmagatzemar-la? Són alguns dels dubtes més freqüents que tenen les mamàs lactants. En aquest punt intentarem resoldre els més comuns 9

Punts 11 i 12

On trobar més informació i recursos / Bibliografia consultada

Finalment us deixem alguns enllaços on podreu trobar més informació i recursos, a més de la bibliografia que hem consultat per a elaborar aquesta guia.