Tallers Específics

Una de les principals activitats de la nostra associació, juntament amb els grups de lactància, són els tallers específics. A continuació us detallem diversos d'ells en un xicotet resum i un enllaç on podreu descarregar la informació completa de cada taller.

del pit al plat simon

“Del pit al plat”

Alimentació complementària

Durant aquest taller s'aborden les principals recomanacions a seguir més enllà dels sis mesos (alimentació complementària), com i quan oferir alguns aliments, quins aliments a evitar abans de l'any, així com algunes recomanacions de l'alimentació a partir de l'any de vida.

Extracció

Extracció de llet materna. Tornada al treball.

La volta al treball és sempre un motiu de preocupació per a totes les mares lactants. En aquest taller us explicarem els diferents mètodes d'extracció, conservació i emmagatzematge de la llet materna, així com alguns consells sobre com compaginar la lactància amb la volta al treball.

taller el destete

"El Deslletament"

Quan acaba la lactància? Parlem del deslletament

Com i quan deslletar sempre és un motiu de consulta. Durant el taller es donen alguns consells útils per a aquelles mares que vulguen tan dur a terme un deslletament parcial com aquelles que hagen decidit un deslletament complet, sempre intentat que siga el més respectuós possible tant per a la mamà com per al bebé.

Embaràs, tàndem, bessons

Lactància no interrompuda i en situacions especials: embaràs, tàndem, bessons

Repassem les experiències amb les quals solen trobar-se les mares que donen mamar a les seues criatures més enllà de l'any de vida. Abordem les falses creences entorn de la lactància no interrompuda. També parlem del que es pot esperar quan s'afronta la continuació de la lactància durant l'embaràs, en tàndem i després d'un part gemel·lar.

"Agarre i postures"

Informació sobre lactància materna per a futurs mamàs i papàs. Agarre i postures.

Trobareu la informació bàsica per a un bon començament en la lactància materna. L'embarassada i el seu entorn podrà escoltar experiències d'inici de lactància d'altres usuàries, així com rebre informació sobre qüestions com l'agarre i les postures possibles per a alletar al bebé.

Mites de l'alimentació

Alimentació, ús de medicaments i altres atencions de la mare durant la lactància

El taller rebat els mites de l'alimentació en la mare que lacta i les seues cures. S'inclouen també qüestions relacionades amb al·lèrgies alimentàries i recuperar la línia, així com l'ús de medicaments, amb la fonamental recomanació de consultar la web e-lactància http://www.e-lactancia.org/davant qualsevol dubte.

Lactància i sexualitat

Lactància i sexualitat

Parlem de com es viu la sexualitat durant l'embaràs i el postpart. Ens ocupem de la part emocional, de la pèrdua de desig sexual durant uns mesos que els ocorre a moltes dones després del part i de l'anticoncepció, entre altres assumptes.

Salut bucodental

Salut bucodental del/la bebé i xiquet/a lactant

La lactància també és important per a la salut bucodental i és un factor de protecció per a prevenir problemes. Per exemple, l'alletament prevé la càries almenys durant el primer any. També ens ocupem de creences esteses però poc demostrades sobre la relació entre aquesta malaltia i la lactància.

Sense mites ni tabús

Gaudix de la teua lactància sense mites ni tabús

En moltes ocasions, la falta d'informació i el desconeixement ens porta a les mares i a la resta de la societat a tindre certes creences falses o parcials sobre la lactància. Quins són els mites amb els quals ens trobem hui dia?

La volta al treball

Com compatibilitzar la volta al treball remunerat amb la lactància materna. Protecció laboral

Parlem dels aspectes pràctics i d'organització de la incorporació de les dones al treball remunerat després del part i la baixa maternal. S'aborden diferents plantejaments de com alimentar al bebé i mantenir la lactància materna en diferents situacions, depenent de factors: l'edat de la criatura, horari laboral de la mare, persona que s'encarrega de la cura, si la mare pot o no extraure's llet en el treball, etc.