Exposició

Des de Mamare presentem una exposició de 82 fotografies de pits de dones que alleten els seus fills o ho han fet en el passat. Són mares entre 23 i 68 anys. Les fotografies mostren només el tors, ja que són anònimes. Les imatges estan acompanyades d’una petita explicació o comentari sobre la seva experiència a l’alletament enviada per la mare fotografiada.

L’objectiu és mostrar i reivindicar la funció dels pits femenins com a òrgans capaços d’alimentar i cuidar les criatures humanes, més enllà del tabú que envolta els pits de les dones perquè se’ls redueix a la faceta d’objecte de desig eròtic. Es tracta de conscienciar sobre la importància de la lactància, el poder del pit de la dona per alimentar i cuidar la seva cria i la riquesa de donar el millor des dels nostres propis cossos. Pretén comprendre la seva funció i també descobrir, reivindicar i celebrar la diversitat i la bellesa.

Les fotografies estaran exposades durant diverses setmanes al corredor de la tercera planta de l’Hospital General Universitari de Castelló. La mostra va ser presentada el 30 de novembre a la sala d’actes de l’Hospital General Universitari de Castelló, dins la Jornada de Lactància que va celebrar aquest centre sanitari.

Destaquem algunes de les frases que les dones de les fotografies ens han fet arribar a Mamare acompanyant la imatge dels pits. Són les següents: “Visca tal com som i estem”, “Els meus pits m’agraden més ara”, “Els sento poderosos i màgics en lloc d’objectes de desig”, “Font d’amor i això els fa preciosos” , “Pits reals, pits bells”, “La lactància m’ha fet reconciliar-me amb les meues mamelles”, “Pits reals aquí i ara”, “Fantàstica naturalesa que ens proveeix amb abundància i perfecta imperfecció”, “Mirant enrere em sent molt orgullosa de les meues mamelles”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment